DRØMME SKI-VEJR I NORGE

Så skete det : Seks dage ”på fjeldet” med strålende sol og forrygende fem klare frostgrader. Der var ingen undskyldninger for ikke at holde ”næsen i skisporet”. Dagprogrammerne var morgenmad, skismøring,  20 – 30 km. løjper med en del stop for at forevige landskabet, frokost i ”det hvide” og så videre ud ad sporet og gennemblødt hjem til Pellestova skihotellet ved Hafjell.

I modlys funklede de store snekrystaller som millioner af stjerner på en hvid himmel-baggrund og grantræernes grene, der blev tynget af 15 cm. snedække, indtog de mest eventyrlige former.  Efter flere år, hvor den årlige skitur til Norge har været udsat for attentatforsøg fra vejrgudernes side, var det som at blive genfødt på ny. Naturen, stilheden og den klare, rene luft giver en utrolig ”jeg-er-i-en-hel-anden-verden” fornemmelse. Alt går op i en højere enhed. Det giver en næsten euforisk følelse at kunne kontrollere nedturene og lige så stor fornøjelse at kæmpe sig opad i sildeben. Fotoudstyret blev holdt i den lette afdeling : En Nikon D 750 (D3s som back-up), tre objektiver, stativ og en lille blitz.  Turen gav en tiltrængt optankning af billeder fra Snenorge…og behagelige ømme muskler.

  1. Jeg vil i denne forbindelse næsten forbigå det faktum, at vejret slog om den sidste dag og gav plus fem grader – der selv med klister på skiene – gav bagglid og anledning til at bruge sprogets værste gloser…

Anyway : Seks ud af syv dage med super forhold Norges hvide verden er ikke så ringe, endda.

dekoration

Dekorativt snelandskab

Et vandløb snor sig gennem snelandskabet

Et vandløb snor sig gennem snelandskabet

Det er hyggeligt at køre ad en skovløjpe

Det er hyggeligt at køre ad en skovløjpe

Ikke nogen ringe udsigt fra hotelværelset

Ikke nogen ringe udsigt fra hotelværelset

Det er de mest utrolige figurer og former, der dannes af sneen.

Det er de mest utrolige figurer og former, der dannes af sneen.